Welkom

CAMPING LES GREBES DU LAC DE MARCENAY                instagram : musiquecamping_marcenay_lac

 

MUZIEKANTENCAMPING - MAAK-MUZIEK-CAMPING 

 

FOTO'S

7 Route Du Lac  of op google > rue au bas du fourneau ,21330 Marcenay, Bourgondie, noord van de Morvan.- GOOGLE: Klik hier.

Tél. +33 698072843  (bel of watsapp Dirk in het nederlands van 9.00 to We zijn nu open...altijd wel plek.


 

acsi en campingkey prijs laagseizoen . Toegang voor grote campers en caravans is makkelijk...

 

Ons  nieuwe derde zwembad van 80 cm diep is een groot success.. Leren zwemmen of dobberen in een tractorband... of op de bank in de schaduw bij je kinderen zitten met een boek ..

 

We zijn officieel  al vele jaren een  soulvolle MUZIEK-MAAK-CAMPING, waar muziekanten elkaar ontmoeten en tezamen spelen. Vooral in het hoogseizoen is er altijd wel wat loos. Er zijn allerhande instrumenten beschikbaar, piano, gitaren, bass en drums en micros etc . Goede vibraties van de snaar en  met elkaar...

 

Nu  kunnnen we zeggen dat het een enorm groot succces is met fantastiese muziek van puike muziekanten ,een terugkerende groep vaste families. Dank aan alle superaardige muziekanten voor al de onvergetelijkheid. Al de muziek creeert een enorme fijne sfeer tussen iedereen...we zwemmen in de harmonieen. Kom en musiceer met ons! Er ontsaat  leuke muziek op de vele zomeravonden en vaak met kampvuur ... -- muziekcamping op youtube

 

De muziek is meestal niet hoorbaaar vanaf de meeste kampeerplaatsen door de afstand ,de dichte begroejing en hettussen liggende hoofdgebouw ...vaak moeten we op de fiets iedereen van het gaande gemusiceer op de hoogte brengen want men hoort het meestal niet op de kampeerplaatsen. Het is hier zeer rustgevend en ontspannend en steeds  populairder als familiecamping.

 

De camping LES GREBES -vertaald: de fuutjes- ligt aan de rand van het meer van Marcenay. Dit meer is in de dertiende eeuw door de monniken van de abdij in Molesme aangelegd en sindsdien is er in de zeventiende eeuw door diezelfde monniken een haut fourneau gebouwd, een hoogoven dus, die kan je ook nu nog ter plekke zien. Verder is er een asfalt weg gekomen tot aan het meer  én er is een camping aangelegd. Dit zijn wel de grootste veranderingen in de laatste zevenhonderd jaar.  

 

Dit uitgestrekte gebied is zeer geschikt voor rustzoekers, wandelaars, vogelliefhebbers (vogeljazz is meestal alles wat je hoort). Bos, wijngaarden, velden, vlaktes, heuveltjes, stroompjes en oude dorpen overal. Het is hier een perfect fiets-gebied, superstil, zeer verkeersluw, zeer afwisselend en echt vlak genoeg. Ook motorrijders zouden het hier heerlijk kunnen vinden...

 

De camping heeft  afzonderlijke plaatsen, met veel groen afgeschermd, veel schaduw en luwte. Er zijn twee grote prima moderne sanitair gebouwen met altijd warm water.

camping sailboat portrait.jpg

 

Om aan het meer te komen hoef je alleen door een poortje in het hek te lopen , 15 meter of zo, er is alleen een wandelpad rond het meer, dus prima voor kinderen en ouders. Het meer is aan de oevers niet diep. Er is een strandje twee minuten lopen, hiernaartoe hoef je ook niet over te steken. We hebben ook enige kleine en grote onzinkbare roeiboten  en nu een heuse schakel zeilboot een canadese kano...gratis uitgeleend aan bekwame watersporter...

 

Vooraan op de camping zijn de meeste kinderspeeldingen en het zwembad te vinden zodat er volop rust voor de kampeerders is.  In het voorjaar is het een grote vogelfluitjazz session met vele rietzangvogels.. Er is een zwembad van tien bij vijf meter op de camping, niet heel groot maar  maar wel met een heel grote en goede filterinstallatie en beschut gelegen.  Ernaast is een groot ondiep kleuterbad met glijbaan en nog een derde bad,11 x 6 bad van 90 cm diep. Dit alles achter een kinderveilige omheining natuurlijk. Niet chic of snob maar heel aangenaam en behoorlijk warm door de zonverwarming.

 

Er is een mooie enorm grote binnenruimte annex concertzaal om te zitten of te spelen of te computeren of wat te drinken uit de bar en af en toe bakken we er bretonse crepes...

 

In de grote hal is een open haard en er is gratis wifi . Verder is er een ruil-biblioteekje en er staat een billard en een pool tafel (gratis) er is tafelvoetbal en ping pong (alles gratis). Kinder fietsjes driewielers etc gratis mits onder toezicht van de ouders. 

 

Deze camping is sinds maart 2007 in ons beheer. Het wordt steeds leuker qua sfeer.vele nationaliteiten komen langs.. we doen van alles. Petanque wordt gespeeld door wie maar wil; in het voor en najaar snoeien we de struiken en bomen samen .. in september of october is er het druiven plukken voor twee weken.

 

Deze plek verdient bekendheid: het is gewoon een fijne plek om te zijn...maar ligt in een totaal onbekend en ongepromoot deel van de bourgondie.

 U kunt een detailkaart lenen en fijn fietsen en wandelen vanuit de camping ,er is rondom de camping amper verkeer op de wegen. Fietsroutes en Wandelroutes zijn op papier te leen bij de receptie.. De weg naar de camping verandert even verderop in een gravelpad tussen wijngaarden en bos meer en graanveld...geen doorgaand verkeer . 

 

Wat is er zoal in de buurt te doen?

Heel in het kort: wandelen, fietsen, rondtouren,een heerlijke maaltijd met een fles Cote d'Auxerre Pinot Noire,in Ballot of Chatillon sur Seine,zwemmen in de heldere ,koele , Seine in Charrey, het klooster van Fontenay, het kanaal van bourgondie, het kasteel van Tanlay, de stille dorpjes met zijn natuurstenen muren, de gezellige rommelmarktjes in de weekeinden, de zwemplekjes in de rivieren, de grote wouden en de gouden korenvelden, de buitengewone celtiese schat en de magiese helderfrisse  bron in Chatillon sur Seine, de hertjes en de vossen langs de weg in de avond....er is schoonheid en vriendelijkheid overal...

 

Wat is er voor sanitair?

Er zijn twee moderne waslokalen met non-stop gas verwarmd warm water. Totaal zijn er 16 warme douches, 14 toiletten met papier, 20 wasbakken in cabines,2 kindertoiletten, 12 afwasbakken, was- en droog machines, 8 kledingwasbakken...alles wat u nodig heeft..

 

Hoe zijn de kampeerplekken?

Alle 140 plekken zijn minimaal 100m2 groot,op 38000 m2, met 10 amp stroom, sommige zijn  verhard, bomen of struiken goeien rondom,de camping heeft ook nog een groot kampeerveld met wat stroom, dus we kunnen u altijd plaasen, u mag overigens zelf ter plekke uw plaats kiezen. Er zijn ook verharde plekken en {bij noodweer} is er de verharde parkeerplaats met stroompunten.Verder is er nog plaats voor 90 families op het grote zonnige veld.  Dit alles op bijna 40.000m2... daardoor zult u  altijd en in elk seizoen  een goede plaats vinden voor zo lang of kort als u wenst...Zelfs onaangekondigd.

 

MOET IK RESERVEREN ? 

 

Antwoord : Doordat de camping 90 afgezonderde familieplaatsen heeft en nog plaats voor 90 andere families op het grote zonnige veld hebben we altijd plaats voor u, ook in het hoogseizoen, zonder reservering, voor zo lang of kort als u wenst. Houdt er rekening mee dat u en uw kinderen het erg naar uw zin kunnen hebben....neemt u vooral VRIJE TIJD mee...Reserveert u wel als u met een groep wilt komen aub. Clubjes van fietsers of landschapsschilders etc... zijn zéér welkom! 

 

In het laagseizoen  staan er altijd minstens 5  families , men komt elkaar tegen in de concertzaal, achter de computer...Goede sfeer alom. DUS RUSTZOEKERS KOMT U GERUST ZO VOORBIJ.

 

Zijn er winkels in de buurt? 

Antwoord: In Châtillon sur Seine,10 minuten in de auto of de bus, is alles, van kleine winkel tot Hypermarché. En ook in Laignes, zijn meerdere supermarkten ,brandstof ,twee warme bakkers en een bank, vlakbij op de fiets te berijden middels een binnenweggetje.               

 

VISSEN: Het meer zit vol met vele soorten vis ,een visvergunning voor een week kost ongeveer 30 euro. Te koop 5 km verderop bij de bar in Laignes. Riviervissen ofwel fly fishing kan vlakbij.

     

info@campingmarcenaylac.com

 

GPS 47.8711    4.4068

Lat 47 degrees, 52.3 minutes N  Long 4 degrees, 24.4 minutes E 

Département: Côte D 'Or .